top of page
  • Johan

Källaren

Uppdaterat: 23 feb. 2022Nu när vi flyttat över till nya huset och sålt tomter så är det dags att få iordning på den gamla källaren.

Tanken med källaren är att ha den som teknikutrymme. I dagsläge går både vatten och bergvärme in här samt pumpar till kretsloppsystem och en 3 kbm stor regnvattentank. Det kommer även bli solceller som täcker källarfasaden och så har vi ju haft tankar på vätgaslagring. Det blir med andra ord ett utrymme som ger oss möjlighet att växa med utvecklingen. Det finns någon tanke med att gå helt offgrid på sikt, dock är vi lite osäkra på om det är den mest hållbara vägen att gå.På källaren har vi valt att sätta en nytt bjälklag då delar av den har ett ganska tunt betongbjälklag och en del bestod av ett träbjälklag som vi rev tillsammans med huset. Ovanpå bjälklaget är det tänkt att ha en liten gräsmatta så att barnen har något att leka på, då det i övrigt är tänkt att odla och låta naturen växa tillbaka. Som bjälklag har vi valt att lägga ett fribärande TRP-bjälklag som kan ta den nya lasten från gräsmattan.

Vi har också börjat riva en del innerväggar så det blir lite enklare att få ordning där nere plus att vi får till vinterförvaring av kajakerna. :-)


Källarväggarna består idag av oputsad betonghålsten så vi kommer att putsa innerväggarna för att få ett enhetligt utseende. Dock kommer vi inte måla utan har valt att lägga i lite pigment i bruket för att få det ljusgrått.

På utsidan lagar vi det som är dåligt samt putsar där de gamla fönsterna satt (som nu är igenmurade) och sedan kommer det att målas i någon mörk kulör.

Fortsättning följer :-)

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page