top of page
  • Johan

Panel

Uppdaterat: 22 feb. 2022

Äntligen har vår panel kommit efter väldigt lång leveranstid. Vi var klara att sätta panelen i slutet av maj så det har varit lång väntan att äntligen få det sista yttre skiktet på plats.


Det blir 28mm tjock granpanel i 3 olika bredder: 95, 120 och 145. Dessa kommer att blandas oregelbundet. Då vi vill ha en underhållsfri panel som inte kräver ommålning med jämna mellanrum samt har en bra miljöprofil landade valet på järnvitriol då vi även gillar det silvergrå utseendet som gör att huset känns som en naturlig del i den omgivande skogsmiljön.


Panelen behandlades från fabrik med järnvitriol och silverbets för att få rätt kulör redan från start. Dessvärre verkar de inte ha lyckats så väl med att aktivera själva silverbetsen, så den silvergrå fasaden får vi vänta på tills väder och vind får fram det gråa i järnvitriolen. I den glasade länken har vi tänkt använda ytterpanel även invändigt, därför ville vi ha all panel silvergrå från start för en fin övergång mellan ute och inne. Vi kommer att behöva behandla panelen invändigt och vi får se hur vi hanterar den utvändigt senare.Comments


bottom of page