top of page
  • Sylvia

Rensning av befintligt hus

Uppdaterat: 24 nov. 2020

När vi köpte tomten fanns det redan ett bostadshus på den. Vi köpte fastigheten med alla saker kvar.Vi ville att så mycket som möjligt av alla saker skulle tas tillvara på. Vi tog in offerter från olika firmor som tar hand om dödsbon, varav en firma ville ha 35000kr för att slänga precis allt. Inget återbruk, ingen återvinning, bara slöseri med resurser och pengar.

Vi valde att ta tag i det själva istället.


Vi lade ut allt vi trodde kunde säljas på blocket för en liten summa styck. Vi hade gärna skänkt det, men av tidigare erfarenhet har vi märkt att det krävs en summa för att folk ska hålla tider och inte ångra sig i sista stund. I coronatider har det dessutom varit svårt för ideella organisationer att åka ut för att hämta saker och vi hade inte logistisk möjlighet att frakta sådana mängder.

Vi lade även ut sakerna i Torpadals facebookgrupp. Som bonus gav detta oss ett ypperligt tillfälle att få träffa några av våra nya grannar.


Vi sålde/skänkte nästan allt av värde inom 5 intensiva dagar. Sedan anordnades ett röjorama med släkt och goda vänner som ställde upp mot en lunch och evig tacksamhet från vår sida. Vi hade beställt en container för trä och en för blandat avfall som skulle sorteras av avfallsföretaget. Allt gick tyvärr inte att sälja eller skänka så vi fick slänga en del bokhyllor, böcker, gamla sängar m.m. Men det känns bra att vi verkligen försökt ge allt ett nytt hem och det som inte fick ett nytt hem blev åtminstone korrekt sorterat för återvinning.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page