top of page
  • Johan

Rivning delar av befintligt hus

För att få en bra placering av det nya huset så behöver delar av det gamla huset tas bort. Invändigt har vi inte något behov av dessa ytor ändå så det kommer gå fint att fortsätta bo där. Dessvärre blev Lego-rummet halverat i storlek men det skall vi nog klarar av.

Förutom att det nya huset behöver lite plats så behöver vi spränga bort en liten bergsklack som ligger under huset för att få rätt djup i växtbäddarna (för att nå rätt säkerhet i kretsloppssystemet).


Rivningen gick fint och Jonas och Stefan på EHAB gjorde ett bra jobb! 1st 10m3 container med mineralull, 2st 20m3 containers med trä samt en hel del vändor till tippen med kabel, PVC-rör, takplåt mm.


Dock stötte vi på en ganska utmanande detalj och det var att golvbjälklaget var fyllt med cellplast i form av snöflingor. Detta hade letat sig in överallt och även fallit ner i krypgrunden.

Med hjälp av Knut på Avloppsakuten byggde vi en gigantisk dammsugare och lyckades suga ut ca 5m3. Som tur var det vindstilla och lite regn i luften så det mesta stannade kvar.

Men detta fick oss att allvarligt börja fundera på vårt eget hus, hållbarheten i en framtida rivning och återbruk av material.
Timelapse från rivningen:
Comments


bottom of page