top of page
  • Sylvia

Det händer mycket nu

Vi har haft en mycket intensiv period i byggandet, men även i livet. Här kommer en sammanfattande uppdatering.


Träfiberskiva

Träfiberskivan har kommit på plats. Ute i världen råder materialbrist och därför gick det inte att få tag på den skiva vi egentligen ville använda. Denna skiva innehåller 12% bitumen som vi helst hade undvikit, men det låg ändå viss tur i oturen eftersom det även är brist på panel och denna skiva är något mer väderbeständig än skivan vi ville ha. Huset står utan panel fram till åtminstone v.35. Anledningen till detta ligger på global nivå och det är inte bara pandemin som står bakom.

På grund av klimatförändringarna överlever fler och fler barkborrar i Kanada, dessutom är landet hårt drabbat av skogsbränd


er vilket sammantaget gör att det råder virkesbrist i Nordamerika. Den amerikanska regeringen har dessutom tillsatt stimulanspaket för ekonomin vilket också ökar efterfrågan på virke. Eftersom amerikanerna betalar bättre än européerna så säljs det europeiska virket till andra sidan atlanten, vilket vi nu märker av i lilla Lerum.






Isolering

”Känn på den här isoleringen. Den kliar inte och det är samma som finns i blöjor.” sa Kjell till mig när de kom för att fylla väggarna.

Just nu har vi 7,3 ton isolering pumpad på plats, men vi har fortfarande mellanbjälklaget kvar att fylla.

Det känns bra att isoleringen enkelt bryts ner av naturen eftersom en del spills och blåser i väg. Barnen har också kommit på att man kan krama snöbollar av den och kasta på varandra, vilket troligen hade varit mindre roligt med mineralull…









Fönster och glaspartier

Samtliga fönster och glaspartier är på plats och det är skönt att det inte kan regna in genom gluggarna längre. Dessutom kan man nu se ut överallt och vi kan konstatera att allt blir precis så bra som vi tänkt oss! Det har varit en del finsnickeri med nischerna av KL-träspill men slutresultatet gör det värt allt slit!



Framtiden

Nu blir det en liten paus för våra entreprenörer men innan semestern kommer vi att gjuta fast samtliga duschfixturer och slutföra de sista takdetaljerna så det är ordentligt tätt.

Efter sommaren blir det målning invändigt, spackling av badrumsgolv, köksmontage och färdigställning av allt annat inför inflyttning i september.

Sedan kvarstår byggnationen av växthuset men det får utföras efter att vi rivit det befintliga huset.

Samtidigt som allt detta pågår så är vi igång med etapp 2 och våra 2 ytterligare hus vilka vi fick positivt förhandsbesked på i veckan. Full fart framåt! 😊




bottom of page